Οι σχέσεις σας με άτομα που επιμένουν πάντα ότι έχουν δίκιο, μπορεί να αποδειχθούν δύσκολες, ειδικά όταν δεν έχετε καμία διαφυγή. Ίσως έχετε έναν συγγενή που υποστηρίζει συνεχώς την άποψή του, ακόμα κι όταν ξέρετε ότι κάνει 100% λάθος. Από τα σοβαρά θέματα, έως τα πιο μικρά. Μπορεί να προσπαθήσει να σας φθείρει με τα επιχειρήματά του.

Σύμφωνα με μελέτη που παραθέτει το psychologytoday.com, εκείνοι που έχουν αυτή τη διαταραχή προσωπικότητας να πιστεύουν πάντα ότι έχουν δίκιο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σας το πουν, είναι πιθανό να διαθέτουν χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Επομένως, το να εμπλακείτε σε ατελείωτες διαφωνίες μαζί τους ενδεχομένως να αποδειχθεί αν όχι αντιπαραγωγικό, απογοητευτικό.

Τι μπορείτε να κάνετε; Εδώ είναι 4 τρόποι για να διαχειριστείτε έναν τέτοιο άνθρωπο.

1. Μην προσπαθείτε πολύ για να διαγνώσετε τη διαταραχή της προσωπικότητας του ατόμου

Μπορεί να πιστεύετε ότι μόνο ένας ναρκισσιστής θα έβλεπε τη ζωή από τη δική του οπτική γωνία, επομένως το άτομο που διαφωνεί πρέπει σαφώς να έχει αυτά τα εγωιστικά και εγωκεντρικά χαρακτηριστικά. Είναι εξίσου πιθανό, το άτομο να διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά διαταραχής προσωπικότητας, αλλά επειδή οι σχέσεις δεν είναι πάντα τέλειες, το άτομο μπορεί και να μην έχει καθόλου διαταραχή προσωπικότητας. Οπότε μην το υπεραναλύετε.

2. Δείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη πριν πείτε ότι ο άλλος φταίει

Οι άνθρωποι που προσπαθούν συνεχώς να δείξουν ότι έχουν δίκιο και ότι εσύ έχεις άδικο, φυσικά θα σε κάνουν να αισθάνεσαι αμυντικός. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρχει ένα κομμάτι αλήθειας σε αυτό που ακούτε. Οπότε προσπαθήστε να εξετάσετε μήπως δεν είναι αυτός που πρέπει να αλλάξει, αλλά εσείς.

3. Μην τρελαίνεστε

Είναι σίγουρα επιβαρυντικό να πρέπει να υπερασπιστείτε τις δικές σας απόψεις και προτιμήσεις ενόψει της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης. Ωστόσο, αν δείξετε ότι μπορείτε να είστε συναισθηματικά έξυπνοι ελέγχοντας τις δικές σας αντιδράσεις, μπορείτε να δώσετε ένα καλό παράδειγμα στο άλλο άτομο, που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

4. Κρατήστε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας

Δεν είναι διασκεδαστικό να είσαι με κάποιον που προσπαθεί συνεχώς να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ανεπαρκής, οπότε μπορείτε να αποφασίσετε απλώς να μείνετε εντελώς μακριά από αυτό το άτομο. Ωστόσο, μπορεί να μην έχετε επιλογή. Προσπαθήστε να βρείτε κοινό έδαφος με τέτοιους ανθρώπους, όταν ο άλλος είναι μέλος της οικογένειάς σας ή των συναδέλφων σας ή των γειτόνων σας. Είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι συμφωνείτε πιο συχνά από ό, τι είχατε καταλάβει.

Πηγή

Δημοσιεύτηκε από chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Διαβάστε επίσης:

·         5+1 λόγοι που ο θυμός δεν είναι η σωστή επιλογή Παρή Στεφανή

·         Οικογενειακές σχέσεις και προβλήματα: Μαλωμένα αδέρφια… Ο ρόλος των τρίτων… η θεία, η ξαδέρφη Ράνια Χιουρέα

·         Η σημασία της συγχώρεσης και τα οφέλη της στην ψυχολογία μας

·         Δεν αξίζει να κρατάμε κακία! 12 βήματα για να το καταφέρουμε

·         Όταν κάποιος μας φέρεται άδικα, δεν είναι ευτυχισμένος ούτε ο ίδιος

·         Θυμός, ζήλεια, πίκρα, απογοήτευση: Πώς να ελέγχετε τα αρνητικά συναισθήματα

·         Να εκτιμάτε τους ανθρώπους όσο τους έχετε δίπλα σας και όχι όταν τους χάνετε

·         Μαλώνουμε με όσους αγαπάμε πιο πολύ

·         Κάθε φορά που εντυπωσιάζεις, αποκτάς κι έναν εχθρό. Για να είσαι δημοφιλής πρέπει να είσαι μετριότητα

·         Νιώθεις χάλια; Αυτοί είναι οι 10 τρόποι για να γίνεις πιο χαρούμενος άνθρωπος!

·         Απλές συμβουλές για να ζήσετε τη ζωή σας όσο καλύτερα γίνεται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις