Ένας Μάιος δημιουργικός και λουλουδένιος πλησιάζει στο τέλος του και όλοι μας, μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιερώσαμε χρόνο σε ανοιξιάτικες κατασκευές και δημιουργίες να στολίζουν τις τάξεις μας αλλά και τους χώρους του σχολείου μας!

Έτσι λοιπόν, επιστρέψαμε μετά τις διακοπές του Πάσχα και φροντίσαμε τα λουλούδια της αυλής μας, στολίσαμε τους τοίχους με χελιδόνια και χελιδονοφωλιές με πουλάκια μέσα σε αυτές προστατευμένα! Στον τοίχο επίσης κρεμάσαμε και τους πλανήτες – κατασκευές από χαρτοπολτό, πολύχρωμες πεταλούδες με μακαρονάκι, λουλούδια με στάμπες χειροποίητες σε σχήμα λουλουδιού, πεταλούδες παντού από χαρτί, το καθιερωμένο Μαγιάτικο στεφάνι στην κεντρική είσοδο του σχολείου και ευχές γλυκές και τρυφερές για τις μητέρες των μαθητών/τριών μας που καθημερινά μάς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σχολείο μας και τις ευχόμαστε να έχουν πάντα δύναμη, υγεία, υπομονή και πίστη στις δυνατότητες των μικρών μας μαθητών που προσπαθούν σημαντικά και κατακτούν στόχους!

Ο Μάιος έχει επίσης το καθιερωμένο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας συμμετέχει στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας – Θηρασίας στις 25/5 & 26/5 με εικαστικές δημιουργίες και ευφάνταστες κατασκευές των μαθητών/τριών μας που έχουν δημιουργηθεί με την υποδειγματική υποστήριξη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν και αξίζει να το επισκεφτούμε αύριο Σάββατο 25/5 και Κυριακή 26/5 , σύμφωνα και με το πρόγραμμα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας.

Η συμμετοχή του σχολείου μας έχει θεματικές από την άνοιξη και τον χειμώνα, την έννοια της αγάπης, της φιλίας και της καλοσύνης, φράουλες από πλαστελίνη, την κυρία Άννα της Ανακύκλωσης με το σήμα της ανακύκλωσης από καπάκια, το αισθητηριακό παιχνίδι σε δοχείο με θέμα το ηφαίστειο και την θάλασσα του νησιού μας και τα αισθητηριακά μπουκάλια, την υποστήριξη μέσω ξεχωριστών χειροποίητων παιχνιδιών και κατασκευής λαμπάδας και κλεψύδρας κατά την εργοθεραπευτική υποστήριξη των μαθητών/τριών, ξεχωριστές μακέτες με θέμα τα ζώα της φάρμας και της ζούγκλας, τα καπέλα της Αποκριάς, τα αερόστατα του ονείρου και των ιδιαίτερων πλανητών από χαρτοπολτό, το ελεφαντάκι της Διαφορετικότητας και της Αποδοχής -μήνυμα δυνατό προς όλους, και τέλος τα υποστηρικτικά και βοηθητικά υλικά καθημερινής εξάσκησης ως προς την εξατομικευμένη φροντίδα της στοματικής υγιεινής της μαθητικής μας κοινότητας που καθημερινά τα παιδιά τηρούν το πρόγραμμα της στοματικής υγιεινής μέσω δομημένης διδασκαλίας και οπτικοποιημένων οδηγιών και βοηθητικού πίνακα αναφοράς σχετικά τη στοματική υγιεινή. Φωτογραφίες της έκθεσης θα αναρτηθούν με την ολοκλήρωση του μαθητικού φεστιβάλ.

Θερμά συγχαρητήρια για όλες τις όμορφες ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές/τριές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ και μέλη ΕΒΠ του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και ενδεικτικά ορισμένες από τις δημιουργίες του σχολείου μας, μπορούμε όλοι να τις θαυμάσουμε τις μέρες που έρχονται (αύριο Σάββατο και Κυριακή) στο μαθητικό φεστιβάλ!

Σας επισυνάπτουμε παρακάτω  το Πρόγραμμα και αντίστοιχα την Αφίσα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας. 





Αναρτήθηκε από chiourea.gr στο Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ (σχολ. έτος 2023-24)

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις