Διευκρινίσεις σχετικά με την επιμόρφωση Α' και Β' φάσης της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης

Καλημέρα σας,

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος που στάλθηκε την Παρασκευή 14/02/2014 και λόγω της πληθώρας των ερωτημάτων που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

 1. Η Επιμόρφωση Α' και Β' φάσης  (35 ώρες) η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ΠΕΚ αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί για παράλληλη στήριξη στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» των ΑΠ 1,2 και 3 και είναι υποχρεωτική για όσους έχουν προσληφθεί από τους ενιαίους πίνακες γενικής αγωγής και προαιρετική για όσους αναπληρωτές έχουν προσληφθεί από τους πίνακες ειδικής αγωγής. Όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την παρακολούθησαν το σχολικό έτος 2012-13 δεν θα την παρακολουθήσουν ξανά το σχολικό έτος 2013-14 καθώς αυτή η επιμόρφωση παρέχεται μία φορά.

2. Δεν αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί και έχουν τοποθετηθεί σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία  στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» καθώς είναι άλλη πράξη και θα θεωρηθεί μη επιλέξιμη δαπάνη.

 3. Δεν αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του τακτικού προϋπολογισμού.

 4. Δεν αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 5. Δεν αφορά τους αναπληρωτές του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
(ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

 6. Δεν σχετίζεται με την εισαγωγική επιμόρφωση των ΠΕΚ καθώς αφορά
αποκλειστικά την παράλληλη στήριξη.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.


Με εκτίμηση,

Ευτυχία Χαλβαντζή

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ε.Υ.Ε. Εκπαιδευτικών Δράσεων, Μονάδα Β3
Γραφείο 1021
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180- Μαρούσι

Τηλ.: +30 210 344 2960
Φαξ : +30 210 344 2799


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις